Un conill de llibre
ALBERT, Adrien
Seigneur Lapin
Paris: l’École des Loisirs, 2008
ISBN 978-2-211-09335-4
Llibre de tapes dures. Coberta de color carbassa amb una franja negra a baix que acull el conill heroi de la peripècia amb els seus dos coadjuvants: l’eriçó i el coixí. Contracoberta blanca amb una petita il·lustració de la mare llebre amb dos titelles a les mans i un munt de llebretons adormits per l’efecte sedant de la narració que acaba de finir.
Guarda del davant d’un color taronja pujat. Guarda del darrera negra amb la imatge de l’eriçó dormint damunt el coixí.
Tripa de paper blanc per presentar els crèdits, el títol i l’única pàgina amb text que serveix per introduir la narració que s’inicia amb una pregunta que la llebre llança als seus oients: sabeu com, a força de coratge, de raó i d’esperit el Senyor Conill va reconquerir el cor de la princesa? A partir d’aquí, les pàgines del llibre tintades de taronja, carbassa, negre, blau (clar, fosc, més fosc), siena, groc, lila, rosa, vermell, verd, blanc s’encarreguen de respondre la pregunta de l’inici amb tan sols escenes plenes de ritme, dinàmiques, a sang, enquadrades, encerclades, a doble pàgina, plenes de calidesa o fredes com la neu.
Tot plegat, un bon i equilibrat exemple de com de cert és que una imatge val més que mil paraules, sense oblidar que una paraula pot fer néixer més de mil imatges.
Un suggeriment: el Senyor Conill de la coberta hauria estat més ben acompanyat per l’eriçó a la contracoberta, ja que els dos animals són el protagonistes aventurers. En canvi, la llebre envoltada d’oients endormiscats hauria estat una bona imatge per la guarda final.